Butelki, dystrybutor czy filtry do wody?

Lis 08

Butelki, dystrybutor czy filtry do wody?

Ile wody wypijasz zimą? Mniej niż latem? Przy niższych temperaturach zazwyczaj odczuwamy mniejsze pragnienie niż w czasie upałów. Nie mamy też ochoty na zimne napoje  – chętniej sięgamy po herbatę czy kawę z dodatkami. Trzeba jednak sobie uzmysłowić, że nasz organizm niezależnie od pory roku potrzebuje, by dostarczać mu odpowiednią ilość wody: 2 litry dziennie to absolutne minimum. Oczywiście ważne jest aby były to 2 litry wody dobrej jakościowo – przegotowana kranówka ma wątpliwą wartość. Co więc mamy do dyspozycji?

1)      Woda w butelkach – najlepiej wybierajmy tę mineralną. W przeciwieństwie do źródlanej zawiera cenne mikroelementy, które wspomagają zachowanie równowagi wodno-elektrolitowej organizmu. Magnez, wapń, potas to tylko kilka z długiej listy składników, które  dostarcza dobra woda

2)      Woda filtrowana – istnieje możliwość zamontowania pod domowym zlewozmywakiem specjalnych systemów filtrujących. Godne polecenia są np. obudowy filtrów Atlas, do których można zastosować rozmaite wkłady filtrujące oraz dopasować je optymalnie do wymagań konstrukcyjnych naszej kuchni i instalacji hydraulicznej. Woda uzyskana na drodze takiej filtracji jest doskonale oczyszczona ze szkodliwych składników i smaczna.

3)      Dystrybutory wody – wśród nich najpraktyczniejsze są te bezbutlowe. One również podłączane są do sieci wodociągowej. Posiadają kilka filtrów i z wykorzystaniem na przykład procesu odwróconej osmozy, skutecznie, na różnych poziomach filtracji oczyszczają wodę. Często są tez wyposażone w mineralizator – dzięki temu woda płynąca z kranika dystrybutora jest czysta, świetnie smakuje i ma doskonałą jakość. Zaletą jest estetyczna obudowa urządzenia i kompaktowe wymiary, które pozwalają  umieścić je na blacie kuchennym.

One comment

  1. My mamy w firmie dystrybutor taki z butlą nakładaną

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *